Fotboll – världens största sport

Fotboll är av de allra flesta betraktat som världens största sport. Fotbolls-VM som arrangeras varje år är ett enormt evenemang som drar in miljarder och engagerar stora delar av världens befolkning. Här kommer lite mer om denna spännande sport som du kanske inte visste.

Offside förklarat – en gång för alla

Många har problem med att förstå den så kallade offside-regeln i fotboll. Det här är kanske inte så konstigt, men nedan ger vi oss i alla fall på att förklara hur den faktiskt fungerar.

Grundregeln är att du inte får stå längre upp på offensiv planhalva än sista back, när du är aktiv i spelet. Om du till exempel tar emot en pass och passen slås när du är bakom backlinjen, eller sista back kommer det att bli offside. Offside kan dock aldrig utdömas på defensiv planhalva mot anfallande lag.

Varför är det så mycket pengar i fotboll?

Att fotbollsspelare tjänar så mycket pengar beror helt enkelt på att sporten har en enorm publik. Detta gör att sponsorer tjänar på att ha sin reklam i tv-sändningar eller på arenor och på så vis kommer massor med pengar in. Även sociala medier bidrar till stor del idag.